Uitgeverij Diverti, ondernemen, onderwijs, Ontspanning.

maandag, juli 28, 2008

recensie Afvallen zonder Afzien


Het lezen van dit boek is voor mij als diëtist een feest van herkenning. Bijvoorbeeld de volgende uitspraken: Moeite en zelfdiscipline zijn twee totaal verschillende dingen. Het gaat niet om WQAT maar om WAAROM we eten. Begin zoals u verderwilt gaan. En Breid de dagelijkse beweging uit en meet dit met een stappenteller. En Plezier is iets anders dan geluk.
Ook het verhaal van zelfsabotage en de krtacht van je onderbewuste zijn zaken waarmee de goedgeschoolde diëtist werkt met haar cliënten. Dr Blair-West weet deze zaken erg helder te verewoorden. Hij zegt ook: Dus een arts die succes wil hebben moet gekwalificeerd zijn op het gebied van de menselijke fysiologie EN de menselijke psychologie. Dit kan ik voor 100% onderschrijven.
Het hoofdstuk over kinderen zou iedere (aanstaande) ouder moeten lezen, want hier zien we als diëtist veel fout beginnen te gaan.
Veel diëten beloven onrealistische dingen: veel gewicht verliezen; snel ook nog; makkelijk; afvallen geeft voordelen als succes promotie, e.d.
Het weinig moeite dieet en de diëtist beloven dit niet. Kortom een lezenswaardig boek waar cliënt en diëtist samen iets mee kunnen.
(Ria van Dijk, diëtiste st. Thuiszorg Brabant Noord-Oost)

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Een van de uitgevers van Uitgeverij Diverti.